Over mij

Mijn naam is Ilse de Groot en ik ben klinisch psycholoog, psychotherapeut, EMDR practitioner VEN, cognitief gedragstherapeut en schematherapeut. 
Wat al die registraties enerzijds over mij zeggen is dat ik erg nieuwsgierig ben, mezelf continu wil blijven ontwikkelen en graag wil leren. Dit geldt zowel op gebied van werk, waarin ik erg nieuwsgierig ben naar hoe mensen in elkaar zitten, wat ze geleerd hebben en wat hun drijfveren zijn, als ook privé. Ik vind het namelijk geweldig om te reizen en op die manier andere culturen en werelden te ontdekken, zowel boven als onder water.
Anderzijds zeggen die registraties dat ik hou van uitdagingen en actief ben. Ik kan daarin de neiging hebben om te hard te gaan, dus mocht je dat merken, geef het aan! Gelukkig kan ik ook erg geduldig zijn en neem ik de tijd als ik merk dat iets gevoelig ligt of lastig is.
Ik vind de eigenwijsheid van mensen hun mooiste wapen en help hen dat te gebruiken om samen de gewenste veranderingen tot stand te brengen. Ik beschik over een sterk analytisch vermogen naast een hoge mate van sensitiviteit maar het meest belangrijk vind ik dat ik werk vanuit het contact, omdat ik geloof dat mensen die echt in verbinding staan met anderen meer kunnen bereiken dan ze alleen zouden kunnen.