Schema Therapie

Schematherapie is ontwikkeld voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek en is erop gericht om patronen, die vaak al op jonge leeftijd zijn ontstaan en leiden tot steeds terugkerende nare gevoelens en problemen, te doorbreken. Het gaat zowel om patronen in denken, als om patronen in voelen en doen. Het lukt vaak niet om op een andere manier met situaties om te gaan, al wil de persoon in kwestie dat wel. Klachten blijven daardoor bestaan.

Bij schematherapie gaan we onderzoeken hoe de klachten en problemen zijn ontstaan en wat maakt dat ze terug blijven komen. We gaan dus terug naar de oorsprong. Tegelijkertijd werken we aan verandering in het hier-en-nu zodat u uiteindelijk beter voor uzelf en uw eigen behoeften en belangen op kunt komen en beter in uw vel zit. Om het resultaat van de behandeling te versterken en versnellen spreken we ook huiswerkopdrachten af aan het eind van de sessies.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Vereniging voor Schematherapie. Hier vindt u een animatie die mogelijk herkenbaar is als u last heeft van terugkerende negatieve gedachten over uzelf.